|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

VOLONTERI JAVITE SE!!!! Vrijeme je za “Dalmacija Ultra Trail” utrku

 

Za desetak dana (točnije vikend od 19.10 do 21.10.2018 ) održati će se treće izdanje “Dalmacija Ultra Trail” utrke koja će i ove godine imati 4 dužinske kategorije i to: Sky DUT (158,1 km / +6910 m), Mountain DUT (102,1 km / +4376 m), Sea DUT (52,6 km / +2326 m) te River DUT (20 km / +782 m). Najduža utrka starta u petak, 19.10. u 14:00 sati iz Omiša, te prelazi kroz Jesenica, Žrnovnice, Solina, Kaštel Sućurca, Klisa, Sitno Gornjeg, Gata, Zadvarja, Baške Vode sa ciljem u Omišu. Mountain DUT starta iz Klisa (20.10. u ponoć) te prati dugu stazu sa ciljem u Omišu. Sea DUT će startati 20.10. u 09:00 sati iz Makarkse sa ciljem u Omišu, dok će River DUT startati 20.10. u 13:00 sati iz Dugog Rata preko Gata do cilja u Omišu. Također u nedjelju sa početkom u 11:00 sati održati će se i dječja utrka od 1 km na Omiškoj gradskoj plaži. Nakon te utrke slijedi dodjela nagrada za sve utrke, kao i dodjele nagrada najboljima na ovogodišnjoj Dalmatinskoj Trail Lizi.

Velika novost ove godine jesta da je utrka Sea DUT ujedno i prvenstvo Hrvatske u trail trčanju, te će najbolji plasirani naši trkači biti odabrani za svjetsko prvenstvo u trail trčanju u Portugalu sljedeće godine u šestom mjesecu.

Da je ove godine veliki interes za DUT, govori i brojka od već 750 plaćenih startnina, a za organizirati ovakvu jednu internacionalnu utrku koja se proteže na stotinama kilometara, treba nam pomoć volontera, pa ovim putem molimo sve one koji na bilo koji način žele pomoći u organizaciji (čišćenje i označavanje staza, pomoć na okrepnim stanicama i kontrolnim točkama, sigurnost na cestovnim prijelazima, ispomoć na prijavama, pomoć na startu/cilju utrka, logistička pomoć ili bilo koja druga pomoć koja može pridonijeti ovoj organizaciji) da se prijave na ovom LINKU! 

Za sve volontere osiguran je lijepi poklon-paket gdje će dobiti uspomenu na ovogodišnje izdanje DUT-a, ali i  neprocijenjivo zadovoljstvo koje vam ostane nakon ove utrke znajući da ste upravo vi pridonijeli ostvarenju jednog ovog velikog projekta!

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL