|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Salona Trek kao šlag na torti mini trail lige

 


U subotu 10. veljače Salona je bila poprište jedne lijepe trek priče, a brojka posjetitelja sama govori o tome! Naime, u posljednjem kolu STrka Trail Lige natjecatelji su mogli okusiti slast izvrsne treking utrke te pritom i razgledati antičku Salonu! 

Na glavnoj utrci nastupilo je 115 trkača, a na dječjoj treking utrci nastupilo je čak 130 djece te ako pritom zbrojimo obaveznu dječju roditeljsku pratnju ta brojka puno je veća!

Na glavnoj utrci natjecatelji su imali 6 kontrolnih točaka koje su morali skupiti prije dolaska u cilj, a trek ne bi bio trek da nije bilo i lutanja po Saloni pa su neki odradili i koji kilometar više.

Najbrži treker bio je Marinko Čubrilo s vremenom od 17:25 min ispred Josipa Fehera (18:23) te Ante Pešić-Goluba (19:47). Dobrila Dujišin je bila najbrža trekerica (25:05) ispred Željane Aljinović (25:08) te Vere Mekinić (26:09).
Posljednjom utrkom koja je održana u prekrasnoj Saloni okončana i ovogodišnja trail liga, a pobjednik je Ante Pešić Golub s osvojena 566 boda. Srebro je uzeo Marinko Čubrilo (492 boda), a broncu Lovre Mihotić (390 boda). Dobrila Dujišin se okitila zlatom kod žena s osvojena 504 boda ispred Željane Aljinović (414 boda) te Ivane Vidošević (384 boda).

Pobjednicima su uručene ručno izrađene medalje od štićenika Udruge Moje Dijete Solin koji su odličja i osobno uručili uz poklone sportske opreme Decathlon. Klub Strka zahvaljuje svima koji su pomogli organizirati dječju utrku i to redom pekari Mala Gospa, pekari Cro-Go, pekari Reful, Domu kulture Zvonimir te Caffe bar Siesta.

Strka – Salona 2018.

Glavni fokus subotnje trek utrke ipak su odnijela djeca.

I to čak njih 130! Oni su za razliku od glavne utrke imali 4 kontrolne točke na kojima su ih čekala mala iznenađenja! Na grobu don Frane Bulića dobili su čokoladicu, u Tusclumu bombon, ispred Pet mostova čokoladni dukat, a u amfiteatru ih je dočekao autentični rimski vojnik koji im je dijelio suvenire i privjeske! U kategoriji do 7 godina pobjedu kod dječaka odnio je Marin Roguljić (16:30) ispred Ivana Leje (18:05) i Kaje Sedlara (18:43). Kod djevojčica slavila je Klara Bubić (20:59) ispred Lucije Ercegović (23:30) i Filipe Škarić (24:03). U kategoriji od 7 do 13 godina kod dječaka pobijedio je Filip Carević (14:21) ispred Marijana Mastelića (14:43) i Tonča Brekala (16:17). Kod djevojčica slavila je Lana Jurjević (15:15) ispred Tonke Beriše (15:17) i Diane Roguljić (16:30).

Odrađenom trek utrkom Salona okončana je jedna lijepa priča. Za par dana ide malo statistika ove lige, te posjet Udruzi Moje dijete Solin gdje će klub Strka donirati sav skupljen novac. Ovim putem Klub zahvaljujemo na odličnoj posjećenosti na svim utrkama, jer upravo su trkači svojim nastupom pomogli solinskoj Udruzi!

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL