|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Solinjanin predstavio svoju pametnu klupu u Londonu

 

Jučer je u Veleposlanstvu RH u Londonu hrvatska tvrtka Include najavila dolazak na tržište Velike Britanije i Irske, predstavljajući Steora pametnu klupu široj javnosti.

Pedstavljanje Steora pametne klupe u Londonu – službena najava ulaska na tržište Velike Britanije

Događaju su prisustvovali mnogi gosti, relevantni za područje obnovljivih izvora energije, tehnologije i okoliša (kao što je, primjerice, Digital Greenwich), kao i diplomatski predstavnici iz drugih zemalja, piše Index.

Nakon kratkog pozdrava novoimenovanog veleposlanika RH u Velikoj Britaniji Igora Pokaza i njegove savjetnice za gospodarstvo, Davorke Žanić – Dražić, osnivač Includea, mladi inovator i “IT genije iz Solina”, Ivan Mrvoš, predstavio je svoju tvrtku i Steoru – pametnu klupu. Kao inovator prve pametne klupe u Europi (lansirane 2015.) već je do sada osvojio brojne nagrade na nacionalnim natjecanjima za inovacije.

Europska turneja pametne klupe

Radi se o prvom predstavljanju u nizu, odnosno o pilot projektu “pametna klupa na turneji”, u sklopu koje će jedan hrvatski izvozni proizvod – pametna klupa Steora – biti na turneji po odabranim hrvatskim veleposlanstvima u Europi u kojima bi bile izložene po tjedan dana.

Cilj tvrtke je do kraja godine povećati prisutnost u 30-ak zemalja. Include trenutno zapošljava 40 djelatnika i najveći je hrvatski proizvođač pametnih klupa.

Pedstavljanje Steora pametne klupe u Londonu – službena najava ulaska na tržište Velike Britanije

Pametna klupa Steora je ulična klupa nove generacije. Napajana solarnom energijom, nudi više funkcija i prednosti – bežični punjač i USB priključke za punjenje telefona i drugih pametnih uređaja, besplatni Wi-Fi hotspot, uličnu rasvjetu, sustav hlađenja sjedala, senzore za prikupljanje podataka i online platformu (nadzornu ploču) za praćenje i analizu podataka, javlja Index.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL